Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Davidsson, Camilla; En storm i juletid; 2021

Recension: Davidsson, Camilla; En storm i juletid; 2021

En storm i juletidDen sista julboken jag läste, läste jag ut så sent som igår. Camilla Davidssons En storm i juletid hade flera rekommenderat så jag kände att jag ville klämma den också inför dagens julboksmaraton. Jag lyssnade på den på Storytel och boken är utgiven på Printz Publishing.

Alice är inlåst och utblottad och har inte träffat folk på evigheter. Isoleringen är självvald, men inte singellivet eller arbetslösheten. Först förlorade hon sin pojkvän och sedan blev hon uppsagd från sitt jobb på ett stort förlag pga pandemin. Till sina föräldrar har hon sagt att allt är som vanligt, men att hon och fästmannen haft en liten fnurra. Pengarna börjar sina och när hon får erbjudande att ta ett jobb som redaktör för den före detta hyllade deckarförfattaren Samuel Engman, tackar hon ja. Samuel har bestämt sig för att byta genre till feelgood, något som är Alice specialområde.

Här finns fler karaktärer än Alice och Samuel, trots Alice isolering. En granne, en liten flicka och så alla telefonsamtal med mamman gör att det finns lite utöver den klaustrofobiska känsla man får i början av boken. Jag är imponerad över att Camilla Davidsson inte bara betar av pandemin, utan använder den som ett grepp i historien. Utan pandemin hade inget av det som gjort att Alice isolerat sig, varit speciellt trovärdigt. Nu kan vi inte bara acceptera att Alice grävt ner sig, utan också förstå henne.

Jag tyckte mycket om En storm i juletid. Det är fint hur Samuels julbok vävs ihop med handlingen i boken. Samuels och Alice vänskap är också fin, för Samuel gör allt för att Alice ska glömma sitt ex. Hon anförtror sig åt honom, något hon inte gör för någon annan. Den snygga hunken Elias, finns också med för att göra det lite extra spännande. I den här boken är det jul i Stockholm och Södermalm och det är en fin inramning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.