Svenska hem – även som bok!

Svenka hem - en passionerad affärJag hoppas att alla satt bänkade ikväll för att se första delen av Fröken Frimans krig. SVT:s juldramasatsning handlar i år om de kvinnor som i början av förra seklet startade en butikskedja av och för kvinnor. Det är såklart otroligt roligt att SVT satsar på ett feministiskt drama i år.

Jag vill tipsa alla som vill veta mer om Dagmar Friman, eller Anna Withlock som hennes förlaga heter, så finns det en mycket bra bok, Svenska hem – En passionerad affär. Den är skriven av Monika Björk och Eva Kaijser och beskriver hela Svenska hems uppgång och fall.

När jag ska se om boken finns att köpa så ser jag att en nyutgåva är planerad, och den heter då Svenska hem – Den sanna historien om Fröken Frimans krig.

Gå in och reservera den!

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jodå, vi såg den igår. Jag reflekterade över att jag är glad att jag är kvinna här och nu…Intressant att den finns som bok också.

   • Hanna28 december, 2013 kl. 11:15
    Författare
   • Svara

   Jo, det kan man verkligen vara. Skönt att se att mycket har förändrats på 100 år!

 2. Jag tittar oerhört sällan på TV nuförtiden men förut älskade jag alltid svenska serier som Tusenbröder, Radioskugga osv. Nu kollade jag på denna idag på svt play och oj vad bra det var! Jag kastas tillbaka till alla de känslor och tankar som blommade upp när jag läste Tillbaka till henne i januari. Tack för tipset!

   • Hanna28 december, 2013 kl. 04:53
    Författare
   • Svara

   Det var så lite! Vad roligt att du också gillade den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.