Recension: Stoor, Stina; Monte Carlo; 2017

Monte CarloStina Stoor är en samisk författaren från Västerbotten och hennes novell Monte Carlo finns med i Novellix Västerbotten-ask. Jag köpte novellen löst på någon bokmässa eller liknande för jag fann den i min novellsamling som jag just fått tillbaka (som alla andra böcker).

Monte Carlo är ett nedslag i Sandras liv. Det är en novell om händelser i det lilla, om en natt då Sandra inte kan somna om när henne syster Annelie kommer hem. Det är en annorlunda berättelse med fokus på språk och miljö och vi får en resa genom en barndom i Västerbotten.

Det var en vacker novell, med fint språk som gav mig mersmak. Jag vill läsa mer av Stina Stoor som jag tycker verkar vara en spännande författare. Jag tycker om den här typen av händelsefattiga noveller där stämningen är det viktigaste. Som roman kan det bli för ”svårt”, men i det kortare formatet tycker jag att det fungera rutmärkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.