Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Statistik 2020: Geografi och språk

Statistik 2020: Geografi och språk

läskarta 2020

Förra året började jag att publicera statistik om min läsning och det var så uppskattat av andra och dessutom roligt själv, så det ska jag fortsätta med. Jag börjar med min geografiska statistik. Det blev hela 39 länder lästa i år om jag går på böcker jag registrerat på Goodreads. Förmodligen är det ett par till och 2021 kommer en utmaning kring antalet länder och då lovar jag att ta med varenda novell och dikt jag läst! Jag läste böcker på 4 språk, vilket väl är ett för få.

Läsgeografi

Flest böcker har jag läst från Sverige, 44 st, och inget annat land kommer i närheten av det.

Storbritannien vinner över USA med 14-11, vilket kanske var aningens oväntat.

Mitt Muminläsande i våras bidrog till uppsving för Finland, 9 böcker.

Sydafrikautmaningen ledde till 9 lästa böcker.

Andra nordiska landet blev Danmark på fem böcker sedan följt av Norge på tre och Island på en. Med tanke på hur många deckare jag slölyssnar på emellanåt är jag förvånad över att jag bara läste en Arnaldur Indriðason. Det blev fler, två, av Anne Holt istället.

Lite oväntat läste jag fyra böcker från Syrien. Att jag upptäckt Riad Sattoufs fantastiska serieromaner Framtidens arab, bidrog till det oväntade resultatet.

Sydamerika är nästan en helt blind fläck, och här behövs skärpning 2021!

Att jag inte läst en enda bok från Tyskland 2020 känns helt ofattbart. Supermegaskärpring där!

Världsdelar

Världsdelar

Så här ser fördelningen ut när det kommer till världsdelar. Sverige har fått en egen färg för att skilja ut dem från resten av Europa.

Språk

språk 2020

När det kommer till språk har jag, som väntat, läst mest på svenska. Andelen engelska böcker är stor för att vara mig, och inget jag klagar på. Jag tänkte nog att norska och tyska böcker ska bli något fler än en bok vardera 2021. Tyska är eventuellt en halv bok till då en bok jag läste var en tvåspråkig diktsamling. Sedan saknas såklart någon bok på danska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.