Starkström, Sara; Game Girl; 2010

Game GirlBoken The Game, eller Spelet på svenska, av Neil Strauss, handlar om raggningens ädla konst. Strauss har inte gjort någon ansträngning att skriva en bok om hur man raggar jämställt och han hävdar med bestämdhet att han kan göra en kvinna med barn och sticka inom 10 månader, om han spelar sina kort rätt. Game Girl är något av motsats till Spelet, även om böckerna handlar om samma sak.

Sara Starkström tyckte att det var hög tid att skriva en bok om raggning för kvinnor. Game Girl är en bok som talar om för dig hur du lyckas ta hem spelet på krogen. Boken är uppdelad i fyra delar. Först ska du få bättre självförtroende, sedan ska du bli bättre på att vara social, efter det är du redo för raggning och allra sist lär du dig hur du dejtar. Boken är uppbyggd på övningar där du själv kan anteckna hur de olika övningarna funkade för dig. Övningarna är allt från att träna på att tycka om dig själv till mer eller mindre galna tips på hur du fångar någons uppmärksamhet. Vad sägs om att göra entré på en fest genom att hoppa in genom ett fönster eller varför inte våldgästa vänner och bekanta och låna deras badkar? Det låter kanske väl galet, men alla tips är inte lika tokiga. Dessutom ger de vansinniga idéerna en krydda till boken och får en att tänka utanför ramarna.

Hade jag varit singel hade jag varit överlycklig för ett ex Game Girl i min hand. Så kul, så feministisk och så bra! Starkström lär oss att vi måste gilla oss själva för att lyckas och att vi kanske inte ska gräva ner oss för mycket i dem som inte vill ha oss – det finns alltid fler!

Game Girl är inte bara en bok, utan även en blogg.

Läs mer: AftonbladetAdlibris, Dejting Sverige, Dagens bok

2 pingar

  1. […] Jag har recenserat boken här. […]

  2. […] till en rad böcker. Sara tycker att tjejerna ska ta hem spelet och hon ger dig råd om hur i boken Game girl. Nu har hon en debutroman på G och letar efter ett förlag som vill ge ut […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.