Sommarvärme och äntligen vaccin – junisummering 2021

Nightswimming

Nightswimming deserves a quiet night.

Två ljuvliga saker hände i juni, jag vaccinerades och vi nattbadade för första gången på flera år. På midsommaraftons natt var det så där tyst och lugnt och varmt och ljust så att man bara måste hoppa i. Eller som REM sjunger, nightswimming deserves a quiet night. Det var exakt så magiskt som det ser ut på bilden ovan.

I övrigt har juni varit varm och skön och bjudit på många bad. Vi bor nära en liten sjö som blir varm snabbt, och dit har vi tagit oss på cykel, barnen och jag. Hemma har vi odlat i trädgården och sett rosor och andra vackra blommor växa fram. Vi flyttade ju in i augusti så vi visste in alls vad som fanns. Det roliga är små fula pinnhögar i rabatterna som vi funderat på att ta bort, som nu växer till sig till oerhört vackra buskar.

Min läsning

Jag har strukit några utmaningar som jag inte verkar bry mig om och lagt till den om medelhavet. VI får se vad som fastnar och vad jag inte orkar med, jag ligger 10-15 böcker efter mitt läsmål på 140 böcker i år, men jag känner att det inte betyder något. Jag läser det jag vill läsa och förhoppningsvis är det mer än bara deckare och kärleksböcker.

Medelhavet: Jag har läst Amos Oz bok Hur man botar en fanatiker om Israel-Palestinakonflikten. oz är från israel. Jag har också läst den italienska författaren Ilaria Tuti och Den sovande nymfen.

Världsläsning: Jag har Amos Oz från Israel. Sedan i sommar blir det ju norskt och danskt och de länderna är ju – som man säger – lågt hängande frukter.

Språk: I juni har jag bara läst på svenska och engelska. Jag har börjat läsa Blomsterlandet av Niviaq Korneliussen rån Grönland på danska.

Fantastiska fruntimmer: Funderar på att skippa den här utmaningen. Skulle hämta Thit Jenssen hemma, men glömde det. Det får bli senare i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.