Bredvidläsning: Oz, Amos; Hur man botar en fanatiker; 2002

Hur man botar en fanatikerJag hittade Amos Oz Hur man botar en fanatiker i min svärmors hylla här på Landsort. Jag har länge velat läsa Oz och nu när jag dessutom ska fokusera kring länderna runt Medelhavet och han ju är från Israel så började jag läsa.  Hur man botar en fanatiker är essäer om Israel-Palestina-konflikten och med tanke på att boken kom ut 2002 är det ju lite deprimerande att inte mycket har hänt sedan dess.

Amos Oz menar att alla är fanatiker, på båda sidor av konflikten. Palestinierna förstår inte att israelernas koppling till området är genuint och israelerna förstår inte att palestinierna inte heller har något annat hem. I stora drag. Oz säger att han föraktar regimerna både i Israel och Palestina. Han menar också att båda sidor kommer att behöva göra stora uppoffringar och att det kommer att göra ont, men att det är nödvändigt. Han önskar att människor är pro fred istället för pro Israel eller pro Palestina.

Amos Oz är optimistisk. Han tror på en lösning av Israel-Palestina-konflikten. Han tror att alla måste ställa in sig på kompromisser. Han skriver med en humoristisk stil och ett fantastiskt språk om det som är jobbigt, men nödvändigt för att få fred i Mellanöstern. Han skiver också lite om att skriva och om varför han började skriva. Jag måste säga att Hur man botar en fanatiker ger mersmak! Vad tycker du att jag borde läsa mer av Amos Oz?

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Katarina28 juni, 2021 kl. 10:44
  • Svara

  Ja, jag tyckte också mycket om den boken när jag läste den och det är onekligen deppigt att det ska vara så svårt att FAKTISKT bota en fanatiker.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Ja, det är verkligen deppigt. Man önskar ju att massor hade hänt sedan den här boken skrevs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.