Sommarläsning – Världsläsning 13

JordglobDå har jag äntligen semester! Och ingen riktig semester för en bokbloggsnörd utan uppsatta läsmål. Jag är snart klar med världsutmaningen och jag tänkte fortsätta sommaren i samma anda. Jag ska läsa böcker från många nya länder och länder jag inte läst så mycket från förut.

Målet är att skapa fem nya länder-sidor under Kvinnor i världen. Och redan nu ska jag börja med Makedonien.

I dagarna går jag till stadsbiblioteket med följande lista:

Ama Ata Aidoo – Förändringar: en kärlekshistoria

Maryse Condé – Tills vattnet stiger

Fatou Diome – Atlantens Mage

Lizzie Doron – Varför kom du inte före kriget

Joumana Haddad – Lilits återkomst

Rani Manicka – Rismodern

Ioana Pârvulescu – Livet börjar på fredag

Elif Shafak – Bastarden från Istanbul

Phan Thi Vang Anh – När man är ung

Célestine Vaite – I kloka kvinnors sällskap

Dubravka Ugresic – Baba Jaga la ett ägg

Jag har beställt två som inte fanns inne:

Doreen Baingana – Tropiska fiskar

Claudia Piñeiro – Torsdagsänkorna

Jag har beställt två böcker från Adlibris:

Clarice Lispector – Stjärnans ögonblick

Vedrana Rudan – Night

Du hittar recensioner och eventuella veckans feminister under tagen Världsläsning 13.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Ulla30 juni, 2013 kl. 07:00
  • Svara

  Hej Hanna!
  Har läst 2 av de böckerna du lagt i Din lista! Lizzie Doron tyckte jag SÅ mycket om. Shafaks ”Bastarden från Istanbul”har jag också läst! Klart lämpliga för feministbiblioteket båda två.Lizzie Dorons ”Min mors tystnad ” är en fortsättning på ”Varför kom du inte….”, den första bäst… Ska bli spännande att läsa vad Du tycker.Hoppas Du får en skön semester!!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Vad roligt! Jag har hört mycket blandat om Doron så kul att du tyckte om henne. Jag stod och pratade om Bastarden från Istanbul på ett mingel i veckan med en som älskade den, så det är inte helt otänkbart att jag börjar med den. Trevlig sommar du också!

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • Anna30 juni, 2013 kl. 11:21
  • Svara

  Fin lista! Jag har läst 6 av dem och resten vill jag läsa! Atlantens mage, Changes och Doron gillar jag extra mycket. Tropiska fiskar hade några fantastiskt vbra noveller. Ser fram emot att följa din läsning. Själv läser jag just nu Det eviga folket är inte rädda och det är nog också en bok för dig. Önskar dig en skön semester!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Åh tack för tipset! Jag lovar att recensera böckerna så fort de är utlästa. Apropå Oksanen som vi diskuterat tidigare så kommer en recension Magasinet Neo som kommer ut i dagarna. Jag får inte publicera den här förrän nästa nummer kommer i augusti.

   Jag önskar dig också en skön semester!

 3. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Lång lista!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Ja, det kanske tar lite mer än bara semestern 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.