Snart smäller det – Eurovision 2016

Då har jag kommit hem från genrepet av Eurovision 2016 som jag nästan höll på att missa. En rad olyckliga och lyckliga omständigheter gjorde att jag och min man var på plats ca 45 minuter efter utsatt tid. Varför? För att jag är gravid och förvirrad.

Klockan 13 blir lätt till klockan 3. Det skulle också komma att bli min sanning idag. Plockade fram min nya skrivare och skrev ut biljetterna. Jag skrev ut samtliga, fastän det bara var två jag skulle ha (ifall någon av de andra på bokningen skulle ha gått in med fel biljett). Patronerna visade sig räcka till fem av sex biljetter. Våra var nummer fem och sex. Får panik. Men ringer tillslut två som jag vet var med på bokningen och nummer två svarar att han är på plats i Globen och att arrangemanget började för en kvart sedan. Jag bryter ihop och maken ringer en taxi. Som tur var hade barnvakten farfar redan åkt med barnet till Gröna Lund så det var bara att hoppa in och åka iväg. Vi kom in med den elektroniska biljetten. Såklart.

Nog om detta. Jag fick gå i alla fall, trots gravidvecka 39.

Frans repar If I were sorry

Vi hann till Frans! Annars hade jag väl aldrig förlåtit mig själv. Jag älskar hans låt, men det är lite min stil och jag tror inte att det håller så långt i finalen. Men hoppas kan man alltid!

Australiens bidrag

Ok, Rysslands bidrag är bra, men Australiens är bättre. Så låt oss nu hoppas att det inte blir en Putinfest i Moskva nästa år utan att festen går i valfri europeisk stad, finansierad av det australienska TV-bolaget! Gärna i Globen. Funkar bra för mig.

Jag och Andreas i Globen

Ungefär 1000 trappsteg, nästan en spya i en papperskorg och ett rejält pustande senare satt vi på våra platser och kunde njuta av arrangemanget. Kommer inte liten i natt så vet jag inte vad som ska få hen på bättre tankar.

Min lista inför kvällen då? Jo, jag har satt ihop en sådan. Eventuellt lite preliminär eftersom jag nu missade de fem första låtarna live och därför inte riktigt kan värdera dem på samma sätt. Här är som jag önskar, inte som jag tror:

  1. Australien
  2. Sverige
  3. Österrike
  4. Storbritannien
  5. Georgien

UPPDATERAT

Ny lista efter sett allt igen:

  1. Australien
  2. Österrike
  3. Sverige
  4. Italien
  5. Georgien

Andra låtar som är bra är Holland, Belgien, Tjeckien och Israel. Vi får se hur det går, men om Australien inte kammar hem det så har européerna röstat fel (eller ja, skulle européerna mot förmodan rösta fram Frans som segrare skulle jag inte protestera). Så det så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.