Citerad i artikel om Familjeliv.se

Idag finns en artikel om sajten Familjeliv.se i Svenska Dagbladet. Jag är citerad i den och även om det inte direkt handlar om mitt bokbloggarliv lägger jag upp det som ett pressklipp. Artikeln är skriven av Jenny Damberg som också är medförfattare den den fantastiska boken Som hon drack, som jag skrivit om tidigare.

Familjeliv-artikel

Familjeliv-artikelSåhär ser artikeln ut i tidningen. (Tack Elin för att du skickade bilder!)

Familjeliv-artikel

Här är det längsta citatet från mig.

Den enorma spännvidden är något som Hanna Lager, feministisk debattör och bokbloggare på Feministbiblioteket.se, genast tar upp när jag frågar om hennes erfarenheter av forumet.

– Den största svagheten är utan tvekan alla troll. Helt galna trådar som känns som påhitt. Som den numera rikskända ”Den jäveln runkade”, om att man som flickvän inte kan acceptera att pojkvännen onanerar. Styrkan är att människor är gulliga mot varandra i de trådar där man pratar om sina problem, vilket verkligen kan fungera som bra tröst, säger Hanna Lager.

Själv har hon varit aktiv i forumet i samband med graviditet och försök till provrörsbefruktning, IVF. För tillfället är hon gravid i vecka 36, och sidan är uppe medan vi talas vid.

– När jag är gravid kan jag få behov av att diskutera gravidrelaterade problem med folk i samma sits. Även om flera av mina vänner varit gravida så är det inte samma sak att prata om det som varit som att prata om det som är här och nu. Sedan vill jag gärna prata med andra som också har gjort IVF. Det är lite skönt att ohämmat kunna prata om att jag kräks i vecka 36 och att jag har haft blödningar och så vidare. Sådant kan ju andra vara lite för känsliga för att lyssna på, säger Hanna Lager.

Sedan säger jag vidare i artikeln:

Som feminist känner sig Hanna Lager många gånger ensam på Familjeliv. Traditionella könsroller är inte bara normen, utan också idealet för många av de användare hon har diskuterat med. Men, säger hon också, när det gäller den nedlåtande attityden gentemot forumet som sådant känner hon sig också medskyldig.

– Jag kan komma på mig själv med att ursäkta mig när jag berättar att jag hänger där under graviditeten. Det är lite dumt, för jag skäms inte över det egentligen. Jag hänger ju där av en anledning, en graviditet förenar mycket i stunden.

Läs hela artikeln, den mycket intressant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.