Semesterutmaning 2022: Klassiker

SelmaStories klassikerbingo

Jag såg ett klassikerbingo på SelmaStories och tänkte att det var pinsamt att jag läst så få. Temat för sommaren var längtansläsning och jag längtade inte precis efter att läsa klassiker. Målet fick därför bli att pricka av en bok till i bingot under sommaren. Det slutade med att jag prickade av två! Ibland är långa mål bra och ibland kan de vara lite för låga.

Jag slog till på två feministiska klassiker:

Rapport från en skurhink av Maja Ekelöf: Den nästa mytiska boken som jag tänkt att läsa i årtionden visade sig vara något helt annat än jag trodde. Så glad att jag läst den och funderar nu på att läsa Maja Ekelöfs biografi.

En piga bland pigor av Ester Blenda Nordström: Som förklaring på varför jag inte läst den tidigare kan jag säga att jag läst utdrag från den. Det var dock oerhört fint att läsa den i sin helhet och jag tyckte mycket om den!

2 kommentarer

  • Alicia Stenfors18 september, 2022 kl. 07:56
  • Svara

  jag har nyss läst Ester Blenda Nordströms biografi ”Ett jävla solsken” som var mycket bra. En livslång kamp av en modern kvinna. Rekommenderar.

   • Hanna19 september, 2022 kl. 09:07
    Författare
   • Svara

   Jag har läst den och håller med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.