Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Semesterplaner - Feministbiblioteket

Semesterplaner

Jag älskar att resa och innan Hugo kom till oss hade vi bestämt att vi skulle försöka resa och inte bli rädda och hellre stanna hemma. Vi har redan varit på Lanzarote och det var en fantastisk resa på många sätt, men vi lärde oss också där att saker är annorlunda nu. Att se så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt, är inte längre det mest optimala för vår familj.

Först hade vi tänkt att byta hus med någon familj i USA, men sedan kändes det som att det krävdes för mycket ansträngning och att istället hyra ett hus skulle bli för dyrt. Det plus att det skulle kännas bättre med en kortare flygresa gjorde att Europa kändes alltmer lockande. I Europa finns oändligt mycket vi har kvar att utforska och kändes absolut inte som ett sämre alternativ. Dock är värmen i södra Europa något som känns lite jobbigt med ett litet spädbarn. Med andra ord begränsade vi oss till Europa norr om Alperna. Efter att ha lagt in bad som ett önskemål och billigt som ett mål, hamnade vi runt Östersjön.

Slutligen fastnade vi för: Neringa

Vi ska semestra i Litauen och besöka tredje största staden Klaipeda, badorten Palanga och naturreservatet Neringa, som är strandvallar som sträcker sig ut i havet. Förhoppningsvis blåser det inte storm när vi är där, men vill man inte ha 40 grader i juli så blir det lite mer väderosäkra norr och då får man chansa lite. Vi kommer att boka ganska fina hotell eftersom devisen att vi inte ska hänga där, inte riktigt passar in på en småbarnfamilj. Dessutom beställer vi lite dyrare flygbiljetter för att slippa åka buss långa sträckor och definitivt slipper flyga med det hemska bolaget som flyger från Nyköping.

Det återstår att se om detta blir en fantastisk semester, men just nu är den idealisk för våra behov. Inte för varmt, inte för långt bort och inte för dyrt samtligt som vi får se nya och spännande platser. Jag ser jättemycket fram emot det!

Såhär fint är det i Neringa! Bilden kommer från visitneringa.com.

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • knyguziurkeG31 mars, 2012 kl. 08:43
  • Svara

  Hej!

  jag är uppväxt i Klaipeda och min famil semestrade i Nida (del av Neringa närmast Kaliningrad) varje sommar. Mina finaste barndomsminne är just från Neringa

  1. Åh, det är just där vi har bokat hotell! Är det en trevlig by? Har du några tips på vad man ska se/äta/ta en öl i Klaipeda eller Nida?

  • knyguziurkeG1 april, 2012 kl. 09:50
  • Svara

  Nida är störst by av dem alla där och välturistanpassad. Den finaste plats på jorden.
  Ni måste går upp i sanddynerna någon gång. Ta fika med er (fast inte för tungt, det blir svårt att ha allt med sig när man går i trapporna) så att ni kan fika vid soluret, till exempel, när ni är uppe. VARNING! Välj inte den mest varma soliga dagen för att ta promenad i sanddynerna, det blir för varmt, speciellt med barn.
  Ta en tur till häxornas berg i Juodkrante, då får ni se en by till 😉

  Vi brukade alltid hyra en båt eller en ”vattencykel” och tog en tur på vattnet. Annars är det inte så hysteriskt överdrivet, högljudt där. Vill man slappa så är det helt underbar plats på jorden speciellt med barn.
  Annars finns det ganska många platser att äta/fika på. Viss bättre än andra.
  Sist jag var där så borde vi på hotellet Nidus (halvvägs mellan Nida och havet).

  1. Tack för alla tips! Vi bokade ett hotell i byn, minns inte vad det hette. Jag kollade på nidus men tror att det var fullt. Det verkar vara ett oerhört poppis ställe neringa!

 1. […] ser mycket fram emot vår resa till Litauen i juli. Men i stort ser jag fram emot sommaren med besök i Lidköping och många härliga […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.