Nya böcker från Bokus

Idag kom ett efterlängtat bokpaket till mig från Bokus. Jag hade egentligen bestämt mig för att inte beställa något mer innan allt jag fått och köpt den senaste tiden var utläst, men ibland går det inte att låta bli. Jag skulle beställa samlade dikter av Gabriela Mistral, nobelpristagare i litteratur 1945. Ska jag beställa en bok, så slinker det gärna med några till. Ironiskt  nog kom allt jag beställt utom just nämnda bok av Mistral. Den kommer förhoppningsvis inom kort.

Jag har ett nyårslöfte att förhålla mig till. Jag har åtagit mig att läsa under det här året: Fem hot shots, fem från ”udda” länder och fem gamla surdegar. Sedan även de resterande nobelpristagarna jag inte läst på åttiotalet. Sammanlagt blir det 23 böcker. Jag återkommer om några dagar med en  kvartalsrapport. Här är fyra nya böcker och två av dem ryms inom ramen för mitt nyårslöfte:

Lina Ben Mhenni – Tunisian girl: Kort bok om den arabiska våren av en ung bloggare. En bok jag såg av en slump innan jag tryckte på köp och som dessutom var billig. 53 sidor och ni kan nog vänta er en recension inom kort.

Gloria Steinem – Moving beyond words: En riktig feministisk ikon som jag aldrig har läst. Hög tid med andra ord.

bell hooks – Allt om kärlek: bell hooks är också en feministisk höjdare, men som jag nu läst. Allt om kärlek tillhör inte någon av hennes klassiker och jag köpte boken för att 1. den var översatt, 2. den kostade 21 kr och 3 bell hooks är alltid bell hooks.

Caitlin Moran – How to be a woman: Jag fick tips om den av en bibliotekarie och feminist på Facebook. Eftersom den var billig passade jag på. Jag gillar att läsa böcker jag fått tips om, men gör det förvånansvärt sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.