Semester för mig och sommarlov för barnen

Då är semestern äntligen här! Semestern skulle ju kickstarta med en seger för Sverige i kvarten mot England, men nu bidde det inte så. Jag har det bra ändå och har tagit med mig familjen till svärfars sommarställe på Landsort.

Idag har det varit en underbar dag. Vädret var vackert och vindarna lätta. Vi kunde ta oss med båten till vårt smultronställe Järflotta, där det finns en fin sandstrand. Av någon underlig anledning är det inte varmt i vattnet. Jag trodde att den varma maj vi haft skulle ha stor påverkan på vattentemperaturen, men så verkar inte vara fallet.

Denna sommar blir en sommar utan extravaganser. Men vi är lyckligt lottade som har svärfars sommarstuga samt mina föräldrars villa i Lidköping. Till Lidköping drar vi nästa vecka. Kanske blir det ett besök på Skara Sommarland när vi är där. Och passar det bra hälsar vi på mina släktingar i Kullavik utanför Göteborg och badar i min barndoms vik.

Bloggen kommer jag nog underhålla som vanligt. Jag får energi snarare än gör av med när jag läser och bloggar. På mitt nattygsbord här på landet ligger bland annat en feelgoodroman och några norska tanter som flyttar till Fiji och en bok om en engelsk jurist som praktiserar sitt yrke på Tuvalu. Dessa två böcker ska få runda av min Oceanienprojekt så småningom.  Parallellt med denna läsning pluggar jag huvudstäder. Alla huvudstäder i Oceanien sitter lite sådär nu, men efter läsningen ska de sitta som en smäck.

Min sommar hittills

Midsommar 2018

Midsommar på Landsort med passande väder.

Sälsafari

Men vackert på annandag midsommar och familjen åkte på sälsafari med egen båt.

Sälar

Ingen mer förvånad än jag när det visade sig att vi skulle få se sälar!

Borgeby Fältdagar

Lite jobb på en för mig annorlunda plats, Borgeby Fältdagar.

Selmas första karusellåk på Gröna Lund

Selmas första karusellåk på Gröna Lund.

Hugo spelar gitarr på Gröna Lund

Hugo spelar gitarr på Gröna Lund tillsammans med Mojje och sin gamla förskolepedagog Wille. Ett stort ögonblick.

Familjen

Familjen i väntan på båten hem till Hammarby Sjöstad. Barnen är lyckliga för den vackra ballongen som vi inte klarade av att neka dem.

Landsort

Äntligen semester och äntligen på Landsort igen! Jag är lite feminist i praktiken och grillar. Maken har försett mig med drink.

Järflotta

På Järflotta utanför Nynäshamn. Barnen har ett gemensamt projekt.

Bad på Järflotta

Äntligen bad på Järflotta! Lite kallt, men till och med Hugo doppade sig.

Imorgon är det min första riktiga semesterdag och det ska firas med mycket vila, litteratur och eventuellt lite träning. Glad sommar! Du som inte har något bättre för dig kan kika in här då och då. Det uppdateras med jämna mellanrum.

2 kommentarer

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859

    Ha en underbar semester! Min börjar också idag. Ingen vila och ytterst lite läsning men träningen har jag klarat av nu på morgonen. Nu väntar resten av dagen.

    1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4859

      Det blir sälla vila med barn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.