Recension: Lövestam, Sara; Sanning med modifikation; 2015

Sanning med modifikationDå var det dags att recensera en av mina påsklovsläsningar. Jag glömde ju mina böcker hemma och mamma gav mig Sara Lövestams Sanning med modifikation att läsa. Inte så dumt, det var en bok jag tänkt läsa länge.

Kouplan lever glömd i Sverige hos en barnfamilj. För att försörja sig kommer han på att han ska ta uppdrag som privatdetektiv. Han får ett uppdrag av en kvinna vars dotter försvunnit och hon kan av en anledning inte gå till polisen. Kouplan hittar olika vägar att försöka hitta flickan. Samtidigt får vi läsa om e inlåst liten flicka, eventuellt i klorna på en traffickingliga.

Det var en trevlig bok med ett litet mysterium att lösa. Det var också spännande att se hur en papperslös tog sig fram och lyckades överleva från dag till dag. Det är mycket värme i karaktärerna och det blev därför en mysig bok, även om ämnet var allvarligt. Mellan de mysiga raderna ligger samhällskritik. En liten knorr i sista kapitlet blev pricken över i:et och jag kommer att läsa fler böcker om Kouplan!

Det ser ut som en vanlig deckarepå omslaget, men det är ingen vanlig deckare. Det ska vi vara glada för.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Stories from the city, Eli läser och skriver

1 ping

  1. […] Köp boken till exempel här eller här. Andra som har skrivit om boken Eli läser och skriver, Feministbiblioteket, Stories from the […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.