Gotta Catch ’Em All

Jag spelar Pokemon Go

Jag vet, ni alla slutade förrförra sommaren, men jag fortsätter. Fast det varit tråkigt långa perioder har jag aldrig lagt ner. Jag är en samlare. Jag tycker om att samla på diverse saker och Pokemon är en sak att samla på. Gotta Catch ’Em All som det heter på Pokemon-språk.

Jag har gått med i en Pokemon Go-grupp i mitt närområde så att jag kan vara med och ”raida” så jag kan få de Pokemon som är svårast att fånga och som kräver att man är flera. (För er som inte vet, en raid pågår i ca 45 min och ska man vara flera måste detta samordnas då få orkar stå på ett ställe och vänta i 45 min på att någon ska komma.)

Sedan i höstas har jag varit aktiv i Pokemon go-gruppen i Hammarby Sjöstad och vid raider har jag stött på lite olika typer.  Den absoluta majoriteten spelare jag mött är vuxna. Eventuellt sexåringar med föräldrar, men oftast mest föräldrar. Jag har märkt ett antal olika spelartyper.

Pokemon Go-spelare

Nörden: Är på level 40 (den högsta), vet allt om spelet och har köpt tillbehör som gör att det går att fånga Pokemon även när hen inte själv är aktiv. Har inte sällan mer än ett konto och raidar med två händer. Kan uttala alla Pokemon korrekt och kallar Tyranitar för Tyra.

Nördparet: Paret som tillsammans har som hobby att spela. Dyker inte sällan upp med barnvagn. Ibland dyker bara en upp med två telefoner.

Den curlande föräldern 1: Barnet spelar, men är för liten för att förstå spelets regler. Föräldern dyker upp med barnen vid en raid men om ingen uppmärksammar dem missar de oftast att delta pga bristande kunskap. Denna förälder är inte sällan en mamma.

Den curlande föräldern 2: Barnet spelar, men föräldern vet allt om spelet och hur det funkar. Vid en raid tar föräldern kommandot och ätter igång ett eller flera barn så att de kan delta. Hen deltar även själv. Denna föräldern är inte sällan en pappa.

Den sjuka/arbetslösa/föräldralediga: Det finns ju inte jättemycket att göra så man kan ju vara med i ett par raider då och då. Deltar bara på dagtid i veckorna.

Den osynliga: Är med på alla raider men bor antingen ovanpå gymmet eller raidar från bilen. Man ser hen aldrig.

Den strikta samlaren: Dyker upp en gång i månaden på en raid, knyter näven i luften när hen fångat och återkommer nästa månad när en ny legendar finns att fånga.

Den förvirrade samlaren: Dyker upp på raider, främst i början av månaden men återkommer några gånger för att få poäng och annat bra att ha. Denna samlare kan även spottas mitt i natten då en ovanlig Pokémon visat sig i närområdet. Denna typ är jag

UPPDATERAT

Här fyller jag på med fler som jag får tips om.

Den spelande föräldern: Tar med ungarna, men spelar själv. Är helt inne i spelet, medan ungarna drar i jackan och undrar när det är dags att gå hem. Denna typ är jag ibland.

Levlaren: Raidar inte så ofta, samlar Pokemon och framförallt – ser till att leva upp snabbt. Det gör man genom att fånga massor av lättare Pokemon och drar in många poäng på att utveckla dem.

Samlarnörden: Kan allt om spelet, hänger med på alla event och hänger inte sällan på sajter som pekar ut var exakt man kan finna en Pokemon. Är inte riktigt lika intresserad av att levla upp som levlaren och nörden.

Den sporadiska: Går oftast bara in när det hänt något nytt och orkar inte spela när allt som går är fångat och utvecklat. Raidar oftast inte.

Den passiva: Tvingas spela genom andra. Denna vill helst inte veta något om spelet eller strategier, men kan ändå stolt visa upp en Taurus som fångats under en resa till New York.

Nybörjaren: Har läge gnällt över att barnen/partnern/kompisarna spelar och tillslut själv laddat hem appen. Idag är hen helt besatt, levlar upp, har flera ägg på gång samtidigt och ägnar timmar åt alla hitta så många som möjligt.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Aha, förklarar fenomenet med större grupp vuxna människor som spelar som jag sett i Mall if Scandinavia ibland. Har verkligen funderat över vad människorna håller på med ;).

    1. MOS är ju dessutom ett pokemon-näste pga att de pytsar in pengar i spelet 🙂

  2. Levlaren är en bra beskrivning av mig!

    1. Jag känner många levlare. Är dock långt ifrån en sådan själv, även om jag också kört tricket att evolva med golden egg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.