Recension: Rishøi, Ingvild H; Vinternoveller; 2014

VinternovellerJag har hört så mycket bra om Ingvild H Rishøi och hennes böcker, kanske mest bra om Vinternoveller. Jag bestämde mig för att läsa den på norska och eftersom jag aldrig hann att handla i Oslo i somras, beställde jag den på Adlibris. Jag hann aldrig lyssna på författaren på bokmässan, men jag fick hennes autograf i min norska bok.

Tre noveller, vinter och tre ögonblick ur olika människors liv. En har inte råd att ta bussen och hennes dotter kissar på sig. En annan ska köpa en kudde till sin son. Det kärleksfulla berättelser med människor som på olika sätt har det tufft, som huvudpersoner. Kanske berörde det mig mest, den unga mamman som gick till HM för att köpa nya trosor till den blöta flickan, men väl i provhytten inser att hon inte har råd.

Jag tyckte att det var fina noveller och jag förstår att Ingvild H Rishøi är en hyllad författare. jag tyckte att hennes stil lite påminde om Marie Aubert, bara lite mer kärleksfull. Marie Aubert har mer osympatiska personer i sina böcker och här var det lite mer snällt, även om det inte var rakt igenom trevlig människor. Jag gillar Marie Aubert mycket och nu ska jag även läsa mer av Ingvild H Rishøi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.