Recension: Tollström, Catrine; Loppet; 2017

Loppet

Jag har träffat Catrine Tollström en gång för flera år sedan och jag minns då att hon skrev deckare. Loppet är utgiven på HarperCrime och jag såg fram emot att sätta tänderna i en deckare igen.

Loppet är den andra deckaren om journalisten och äventyraren Åse Nordenskiöld. Under Vasaloppet försvinner den vitryska toppskidåkaren Bogdan spårlöst. Allt pekar på att han blivit mördad. Åse följer efter honom och ser att ryska maffian jagar honom. Det ser dock inte polisen utan Åse blir jagad som huvudmisstänkt till det förmodade mordet.

Det är en thriller och en jakt genom Sverige. Det är en typ av deckare jag egentligen inte är så förtjust i. Det blir lite mycket när svenska medborgare som inte vill fly rättvisa väljer att inte gå till polisen. Men det är spännande och de korta kapitlen gör att man snabbt kommer in i det. Den är dock ganska förutsägbar och slutade exakt så som jag förväntade mig.

Intressant är det att Tollström leker med könsrollerna. Det är Åse som står för den som vill vara fri och hennes kompis Mario, som är ganska så stereotypt manlig, är den som får knulla till sig information. Någon man inte tror det är homosexuell. Det är kanske inte unikt, men ändå roligt att fler gör så.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.