Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Recension: Tennant, Tilly; A very vintage christmas; 2017

Recension: Tennant, Tilly; A very vintage christmas; 2017

A Very Vintage ChristmasEftersom England och snö (visserligen en ovanlig kombination) är hög julstämning för mig säkert jag mig till engelskspråkig jullitteratur och valde Tilly Tennants A very vintage Christmas, efter författartips från feelgood-gurun Lotta på Hyllan. Boken utspelar sig i ett vintrigt Bournemouth (antagligen en självmotsägelse, men detta är fiktion).

Dodie äger en vintagebutik i Bournemouth och älskar sitt jobb. En dag finner hon ett brev i en kappa hon köpt på auktion till sin butik och det är et tunderbart kärleksbrev som hon hemskt gärna vill ge till den det tillhör, eller i alla fall hennes släktningar. Hon går till adressen, men där öppnar en tjurig kille som inte vill prata med henne. Ed smälter dock efter ett tag och hjälper henne ta reda på saker om personen som skrivit och personen som skulle få brevet.

Dodie har en pojkvän som träffar henne på sina egna villkor och som fortfarande bor hemma hos mamma fast han är över 30. Dodie är nöjd med att de ses ganska sällan, särksillt som han inte går ihop med hennes bästa vän. Men så en dag frågar han om de inte ska ta och flytta ihop i hennes lilla lägenhet ovanpå affären. Dodie känner att hon borde vara överlycklig, men får panik. Dessutom umgås hon och mer och med Ed och de trivs riktigt bra i varandras sällskap.

A very vintage Christmas var en riktigt mysig julbok. Fokus i berättelsen är på att finna ägaren till brevet eller hennes släktingar. Sedan blir Ed och Dodie vänner och Ed är en riktigt trevlig kille och en skarp kontrast till Dodies pojkvän som är egocentrisk och oförskämd. Dodie är inte i klorna på pojkvännen. Hon vill leva sitt eget liv och hoppas väl någonstans på att det ska bli bra med det hon har. Det känns tryggt att hon hela tiden står på egna ben och aldrig behöver räddas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.