Recension: Sheldon, Alice B; Parasitflugelösningen; 1977

Nova science fictionParasitflugelösningen av Alice B Sheldon är skriven under pseudonymen Raccoona Sheldon, en pseudonym hon ofta använde för sina lite mer feministiska noveller.

Novellen börjar med en brevväxling mellan Alan och hans fru Anne. Makarna är separerade från varandra på grund av arbete. I samhället pågår det mord av kvinnor som bekymrar Anne och det kan vara en religiös grupp som ligger bakom. Alan håller sig borta från kvinnor pga rädsla för att bli mördad. Anne och Alan har en dotter och fadern vill inte träffa henne heller. Hon är trotsig sin mor och smiter en natt ut för att träffa sin far. Då mördar han henne.

Det var väl ganska obegripligt för mig, även om jag förstod de feministiska poängerna. I efterhand kan jag känna att jag borde ha läst den två gånger för att få med mig alla detaljer. Jag tyckte att den var gripande på ett sätt, men trots det på pappret intressanta historien så fångades jag inte av den. Idén med det mystiska kvinnomorden var bra, men jag förstod inte riktigt hur mannen blev så knäpp att han hade ihjäl sin dotter, men jag antar att om jag läste den igen skulle det klarna något. Det är helt klart en novell att diskutera, för det är många saker som förtjänas på att vridas och vändas på.

Jag läste novellen på svenska i Nova science fiction nr 10/11.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
  • BMP30 november, 2013 kl. 03:36
  • Svara

  Jag tror att du kan få en ledtråd genom titeln.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna30 november, 2013 kl. 03:39
    Författare
   • Svara

   Haha, jag kom faktiskt på det nu när jag publicerade den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.