Recension: Sheldon, Alice B; Alla slags ja; 1971

Nova science fiction nr 10/11Alla slags ja skrev Alice B Sheldon under pseudonymen James Tiptree, jr och det är en humoristisk novell.

En utomjording kommer till jorden och får träffa Filomena, Greg, Rikki-Tikki och Barlow. Det är en novell som tar upp könsroller och faror som kan drabba jorden i framtiden. Det var i vilket fall så jag tolkade den. Jag tyckte att den var lite rolig. Jag förstod först inte att Filomena och Greg var kvinnor båda två, men när jag förstod det så blev en sexscen med utomjordingen ännu roligare. Dessutom genomgår densamma utomjording ett könsbyte innan novellen är slut.

Jag kan inte säga att jag helt greppade den här novellen eller att jag skrattade högt åt lustigheter, men den var lite smårolig och den hade den där obligatoriska tvisten som jag efterlyser i noveller. Det var mycket intressant hur Sheldon leker med könsroller. Huvudpersonens omvandling från machoman till gravid kvinna var höjdpunkten.

Jag läste novellen på svenska i Nova science fiction nr 10/11.

1 ping

  1. […] 27. Läs en bok om tidsresor (som till exempel Tidsresenärens Hustru): Alla slags ja av Alice B Sheldon […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.