Recension: Piñon, Nélida; Det gudomliga följet; 1998

Nélida PiñonNélida Piñon kommer från Brasilien och sitter i den brasilianska akademin. Hennes novell Det gudomliga följet finns publicerad i En färd mot vindens ansikte av Göran Skogberg (red) och är den åttonde novellen jag recenserar i min minitemavecka om Latinamerika.

En man och en kvinna älskar varandra, men deras kärlek accepteras inte av omgivningen. Alla försöker att hålla dem isär i förhoppning om att kärleken en dag kommer att ta slut. Det gör den inte. De älskar varandra genom alla svårigheter.

Den här novellen förstod jag inte alls. När jag inte förstod varför kärleken var omöjligt begrep jag liksom inte resten. Jag trodde först att det var fråga om ett homosexuellt par, men så var alltså inte fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.