Vinn underbara fotbollsböcker från Olika förlag!

Fotbollsböcker från Olika

Denna vecka har Västmanländskans Ulrica barnbokstema på sin blogg. Jag tänkte hänga på genom att lotta ut några av mina barnböcker.

Olika förlag har gett ut ett antal fotbollsböcker som alla bygger på en känd stjärnas barndomsminnen. Jag har inga barn som i dagsläget uppskattar dem och jag skulle verkligen önska att de hamnade i händerna på en riktigt fotbollstokig tjej.

Böckerna är lämpliga för barn 6-9 år, antingen som högläsning eller för den som nyss lärt sig läsa själv. De stjärnor som är förebilder för böckerna är Charlotte Rohlin (tre böcker), Kosovare Asllani (två böcker) och Therese Sjögran (en bok). Jennifer Wegerup har skrivit om Rohlin och Anja Gatu om Asllani och Sjögran.

Känner du någon tjej som kan behöva inspireras? Har du en dotter/syster/god vän som skulle må bra av att läsa böcker om sina idoler? Det du ska göra för att vinna ett paket med samtliga böcker är att fylla i en motivering i kommentarsfältet om varför just du/din släkting/din vän ska vinna paketet. Det går också bra att mejla till hanna@feministbiblioteket.se om du vill vara anonym.

Och du som tycker att denna utlottning är en bra idé – dela i sociala medier!

2 kommentarer

  • sven erik hansson16 oktober, 2016 kl. 02:51
  • Svara

  Jag har sagt det förut men säger det igen. Skäms på er att ni inte skriver kommentarer på Hanna Lagers fina blogg.

  • Rebecka A16 oktober, 2016 kl. 07:43
  • Svara

  Hej!

  Min brorsdotter Nella är en riktig bokslukare! Jag ser henne ofta med en näsan i en bok och biblioteket besöks frekvent. Utöver det spelar hon fotboll sedan flera år och det vore en dröm att få kombinera två av hennes stora intressen med en present! Särskilt med böcker från Olika – känns superviktigt att kunna ge normkritisk litteratur till en ung tjej.

  Kram Reb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.