Jag är Snorkfröken… eller Hemulen!

Muminfigurerna Hemulen och Snorkfröken

Veckans fråga hos Lyran är vem vi är i Mumindalen. Jag kan inte karaktärerna så bra så jag gick till min make och frågade. Jag är Snorkfröken eller Hemulen, enligt honom.

Snorkfröken är kanske inte helt klockrent, men en ganska tuff och relativt klok figur som inte räds att hoppa på nya saker. Det var min mans förstahandsval. Sedan ändrade han sig till Hemulen, som är en generisk figur som alltid uppträder som ofantligt nördig. Citat min man. Hade datorer kommit i serien så hade han startat en oerhört smal blogg. Slut citat.

Jag vet inte om någon av dessa passar mig egentligen. Jag har enligt maken också pappans äventyrslust, mammans trygghet och godhet och Mumintrollets sociala sida. Den enda han inte trodde mig har något gemensamt med var den pedantiska och inskränkta Filifjonkan.

Ni som känner mig och känner era Mumintroll, vad tror ni?

2 kommentarer

 1. Du är nog en söt hemul 🙂

   • Hanna17 oktober, 2016 kl. 08:24
    Författare
   • Svara

   Det lutar nog åt det va? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.