Recension: Nöstlinger, Christine; Mini blir detektiv; 1996

Mini blir detektivChristine Nöstlinger fick Almapriset 2003 och har skrivit många böcker om Mini. Jag valde Mini blir detektiv för att den hade roligast titel.

En dag blir Minis bror anklagad för att ha stulit en plånbok. Mini är den enda som tror honom när han säger att han är oskyldig. Hon och hennes kompis Maxi blir detektiver för att ta reda på hur det hela gått till och vem som egentligen är skyldig. Som tur är så slutar boken med att det är ett misstag och ingen annan är skyldig till plånboksstölden.

Mini var en rolig bekantskap och när mitt barn kommer upp i åldern att han vill läsa själv så ska jag definitivt tänka på Nöstlingers böcker. Jag trodde att hon bara skrev böcker till ungdomar eftersom jag haft Flyg ollonborre, flyg! oläst i bokhyllan i 30 år. Böckerna om Mini är för en yngre publik än den och när jag ser var Nöstlinger skrivit i övrigt så kan jag se att hon är oerhört produktiv och de flesta böcker är för just åldern 10+. Den glada och spralliga Mini läser jag som sagt gärna mer av, men jag är också sugen på andra böcker av Christine Nöstlinger.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.