Recension: Morgan, Sarah; Insnöade till jul; 2022

Insnöade till julJag hittade ingen mer bok, men hade ett par resor att lyssna på julböcker kvar, så mitt val föll på Sarah Morgans Insnöade till jul. Jag har läst Sarah Morgan förut och hon är oerhört produktiv i genren julromantik. Jag har tyckt att hon är helt ok, men inte så mycket mer än så. På svenska ges hon ut på HarperCollins Nordic.

Lucy är ensam i världen och vill inte tränga sig på sina vänner för att fira jul. Istället bestämmer hon sig för att ägna julen åt att jobba.  I det ingår det att komma med ett affärsförslag till en ung man med ett stort företag, för att rädda den reklambyrå hon jobbar på.

Ägaren, Ross Miller, är ung och snygg och firar jul med sin familj i Skottland. För att slippa frågor om flickvänner hittar hans systrar på att han har en flickvän. De väljer ut Lucy åt honom, en kvinna på en reklambyrå som de råkar se på ett tidningsomslag. Lägg till ett stort snöoväder så förstår ni vartåt detta barkar. Lucy kommer inte ont anandes till familjens julfirande och mottas som en flickvän.

Det här är inte en historia om bara Lucy och Ross, utan om alla i familjen Miller. Det är många hemligheter och många undertryckta känslor som ska upp till ytan innan den här boken är slut. Huvudtemat är familjegemenskap och kärlek mellan släkt och vänner. Varje kapitel handlar om olika personer och det blir lite väl många lösa trådar. Allt löser sig också genom alla enormt kloka samtal karaktärerna har med nana Jean och ibland också Lucy.

Det är inte dåligt, det är bara lite för mycket. Sarah Morgan är fortfarande ok, men det märks att hon främst är produktiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.