Recension: Thomas, Jo; Julhälsningar från ett slott i Normandie; 2018

Julhälsningar från ett slott i NormandieJag tänkte testa något nytt och Jo Thomas, en brittisk författare, har flugit förbi så många gånger i feelgoodflödet att jag tog tag i hennes Julhälsningar från ett slott i Normandie. Om du scrollar hennes titlar så ser du att just gods utomlands är ett återkommande tema. Boken är utgiven på svenska 2022 på Polaris.

Fliss och hennes systrar ärver ett slott i Normandie mycket överraskande efter farfaderns död. Det visar sig att slottet kommer med en inneboende som måste bli försörjd livet ut annars går arvet tillbaka till henne. Fliss som varken har pojkvän eller arbete bestämmer sig för att försöka sig på ett bed and breakfast. För att kunna göra det behöver hon borgmästarens godkännande och han är inte alls med på noterna. Han är nämligen son till den tidigare slottsfrun och anser slottet vara hans. Hela byn är på hans sida.

Vad ska jag säga? Ett helt orealistiskt affärsprojekt som naturligtvis bara kantas av små problem, såsom trasiga värmepumpar och ovilliga bybor. En sur borgmästare som naturligtvis är otroligt snygg. Två problem, som egentligen är ett gemensamt, att hålla igång slottet så att mamman kan bo kvar (hon har inte råd att behålla slottet om arvet går tillbaka). Såklart ordnar sig allt, dessutom utan så mycket problem.

Det finns ett argt ex, som gärna sett sig själv som blivande slottsfru, men henne tycker inte ens hennes egen dotter om. Så mycket för den konflikten. Just det, även ett ex till Fliss finns. Men att han är dum i huvudet har läsarna redan förstått på sida ett. Så nej, det finns inget som står i vägen för Fliss och hennes sura granne. Kysser gör han som en gud också. Förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.