Recension: Denser, Márica; Vampyren på Alameda; 1986

Brasilien berättar: Ljud av stegJag har läst Brasilien Berättar: Ljud av steg och diskuterat den sedan början av året på Facebook i en bokcirkel om novellerna. Idag kommer jag publicera recensioner på de noveller jag fann mest relevanta för Feministbiblioteket.

Miljön i Márcia Densers novell Vampyren på Alameda är konstnärskretsar och fester. I början av novellen kan man få intrycket att det handlar om lite destruktivt beteende hos huvudpersonen, men allteftersom berättelsen fortsätter förstår vi som läsare att det handlade om regelrätt missbruk.

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den här novellen. På ett sätt älskade jag språket och miljöbeskrivningarna, men sedan så fångades jag tyvärr inte så mycket var storyn. Flera i cirkeln gillade att läsa om de flummiga konstnärerna, men jag tycke inte att det var lika fängslande. Roligt att läsa om en sida av Brasilien jag inte kände till, men det räckte inte för att jag skulle tycka att den var spännande.

Boken är tyvärr slut på förlaget.

1 ping

  1. […] Márica Denser – Vampyren på Alameda […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.