Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Lindgren, Astrid & Nilsson Thore, Maria; Ett litet djur åt Pelle; 2019

Recension: Lindgren, Astrid & Nilsson Thore, Maria; Ett litet djur åt Pelle; 2019

Ett litet djur åt PelleAstrid Lindgrens älskade bok och filmer om barnen på Saltkråkan har fått nytt liv genom illustratören Maria Thore Nilsson och förlaget Rabén och Sjögren. Ett litet djur åt Pelle var den första boken som kom och är ett utdrag ur boken, det kapitel där Pelle får kaninen Jocke.

Tjorven och Pelle stör Farbror Melker när han ska skriva, så han skickar iväg dem med lite pengar att köpa glass och hämta mjölk. De ger sig istället ut på äventyr för när de väl ska hämta mjölk ska kossorna över till en annan ö och beta och de för följa med. De får sedan nys om att det finns en man som säljer kaniner på ön bredvid och ror över dit. Tjorven ser till att Pelle får köpa en kanin och sedan överraskas de av åska på hemvägen. Allt går tillslut bra och barn och kanin kommer välbehållna hem.

Den som känner Saltkråkan med Ilon Wiklands underbara illustrationer, kanske i början känner sig en aning förvirrade av de nya moderna bilderna. Det gjorde i alla fall jag. Men så har jag ändrat mig efter att fått läsa den här boken otaliga gånger för dottern som fullkomligt älskar den. Det är klart att vissa saker behöver uppdateras och här är det inte texten, utan bilderna och barnens kläder och de vuxnas frisyrer, som fått en makeover.

Jag älskar Saltkråkan och texten känner jag väl till. Det bilderna som får stå i fokus för den här recensionen, eftersom de är nya. Maria Nilsson Thore har hållit sig nära originalet, eller snarare skådespelarna, men skruvat lite så att det hela får en mer modern inramning. Texten och bilderna samspelar väl och jag älskar verkligen den här pärlan. Och såklart har vi redan införskaffat Far ända in i baljan och läst den om och om och om igen, men mer om den i ett eget inlägg!

Läsa mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.