Recension: Lee, Nancy; Associated Press; 2003

Kanada berättar: Minne av vattenJag har läst Kanada berättar: Minne av vatten från Tranans förlag (Magdalena Sørensen, red) och samtidigt har vi varit några stycken som bokcirklat om den på Facebook. Jag recenserar mina favoriter som platsar bäst i Feministbiblioteket.

Associated Press av Nancy Lee handlar om en kvinna som har en pojkvän som arbetar som fotograf för en stor tidskrift och reser över hela världen och fotar viktiga saker. Hon kan inte mäta sig med fattiga gatubarn och katastrofer och medan han är ute och reser inleder hon ett förhållande med en annan man. En man som älskar henne men känner att han inte når henne. Hon behandlar honom känslomässigt på samma sätt som den första pojkvännen. Hon är inte lycklig med någon av dem.

Jag tyckte om den här novellen som visade hur svårt det kan vara att hitta rätt partner. Det är viktigt att man är jämlika, på alla plan. Det blir inte bra när en pojkvän rankar sitt jobb högre än kärleken till dig och det blir inte heller bra när nu inte värderar kärleken till din partner så högt som du borde i ett förhållande. Men det är inte lätt att veta vad som är rätt och fel i kärlek och det är svårt att ge upp någon man kanske tror är den rätta. Men vad som än händer så är det inte bra att köra parallellt, om pojkvännerna inte vet om varandra.

Läs mer: Adlibris, Bokus, Litteraturmagazinet, Hedengrens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.