Recension: Darrieussecq, Marie; Penthesilea, första slaget; 2004

Frankrike berättarInom ramen för min EU-läsning ville jag passa på att läsa noveller ur Tranans samling Frankrike berättar: där vi står nu. Jag har valt ut dem jag tyckte platsade bäst i Feministbiblioteket och recenserar dem en och en.

Jag har läst en roman av Marie Darrieussecq, Flickan i Clèves, som jag tyckte om och därför var förväntningarna ganska höga på Penthesilea, första slaget. Novellen handlar om amasoner i Grekland som har opererat sitt ena bröst för att kunna kriga bättre (är inte det helt obelagt?). På slutet är det en amason som sviker för att hon blir kär.

Vad var detta? Verkligen inte feministiskt för fem öre (det var väl i och för sig inte heller författarens mening kan jag tänka mig, men ändå) och jag kände verkligen inget engagemang. Jag hade så höga förväntningar och så fick jag detta. Jag slutar där med att konstatera att detta nog var dagen bottennapp.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.