Recension: Lafon, Marie-Hélène; Liturgi; 2002

Frankrike berättarInom ramen för min EU-läsning ville jag passa på att läsa noveller ur Tranans samling Frankrike berättar: där vi står nu. Jag har valt ut dem jag tyckte platsade bäst i Feministbiblioteket och recenserar dem en och en.

Marie-Hélène Lafons novell Liturgi handlar om en konservativ far och några systrar som dansar efter hans pipa. De tvättar och sköter om honom tills den dagen då han är död och de kan leva sina egna liv. Så tolkade jag handlingen i alla fall.

Trist, men med ett budskap som jag dock inte greppade riktigt. Lite intressant med temat med att män har kvinnor i sitt våld. Det här var ändå långt ifrån dagens favorit.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Marie-Hélène Lafon – Liturgi: Om män som har kvinnor i sitt våld. Född i Frankrike. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.