Recension: Clarén, Anna; Close to home; 2013

Close to homeAnna Clarén deltog i Stockholm Literature i år och pratade då om sitt konstprojekt Close to home. Det är en samling bilder av hennes familj och personer som är står familjen nära.

Clarén har dokumenterat sitt liv under fyra år då hon gick från singel till gift trebarnsmamma. Det är otroligt vackra bilder och det är svårt att inte bli berörd. Jag köpte boken eftersom jag inte bara ville titta i boken en gång, utan kunna plocka fram den och beskåda de vackra bilderna igen och igen.

Snöänglar Anna Clarén

Nyfödd Anna Clarén

Kvinna i bad Anna ClarénPappa och barn Anna Clarén

Bilderna i boken är från Stockholm, Skåne och från fotografens hem på Biskops-Arnö i Mälaren. De fyra bilderna ovan är mina favoriter. Det är vackert och kärleksfullt i all sin enkelhet. Jag tycker också mycket om färgerna som är ljusa och gör bilderna stämningsfulla.

Livet är vackert och ibland behövs det kanske en fotograf som Clarén för att få oss att förstå det. Jag kan själv känna att jag lever i ett kaos ibland som småbarnsförälder, men det finns ju egentligen inget vackrare än kärleken till sitt barn och sina nära. Jag skulle må bra av att få en proffsfotograf hem till mig och som sedan kunde visa mig det vackra i kaoset i pastellfärgade bilder. Nej, jag är inte ironisk, jag är grymt imponerad!

Jag kommer att bära med mig Close to home länge, eller snarare plocka fram den ofta.

Läs mer: Adlibris, Bokus, annaclarén.com, Max Ström

2 kommentarer

1 ping

 1. Otroligt vackra bilder! Förresten, efter att proffsfotogragen fotat din röra i mjuk pastell får hon gärna fortsätta hemma hos mig…

   • Hanna8 november, 2014 kl. 10:56
    Författare
   • Svara

   Jag kan säga till henne efter att hon varit här 😉

 1. […] Close to home av Anna Clarén: En svensk fotobok om livet nära sin familj och naturen. Helt underbara bilder! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.