Recension: Christie, Agatha; Mordet i prästgården; 1930

Mordet i prästgårdenBookmark förlag gör en kulturgärning och ger ut Agatha Christiedeckare på nytt. Mordet i prästgården är Miss Marples första fall. Nyutgåvorna är oerhört vackra och lockar verkligen till läsning eller omläsning av Agatha Christies verk. Jag har genom åren inte varit någon storläsare, så det var första gången jag tog mig an Mordet i prästgården.

En man hittas död i prästgården. Genast riktas blickarna till hans fru och hennes älskare. De har båda alibi så mysteriet är ett faktum. Kyrkoherden får hjälp av Miss Marple att reda ut alla trådar så att det hela kan få en lösning. Det är som vanligt ett begränsat antal personer och alla har mer eller mindre motiv för att vilja se den döde död.

Det var härligt att börja sommaren med en riktig pusseldeckare! Inget är så klassiskt som Agatha Christie och även om jag är mer av en Maria Lang-fan så uppskattar jag verkligen att läsa dessa gamla deckare som är mer mysterium än en jakt på en mördare. Nu var upplösningen i den här boken kanske lite väl förutsägbar och för den som läser deckaren noga och verkligen vill lista ut vem mördaren är, har inte en alltför tuff uppgift.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.