Recension: Blædel, Sara; Pulver 2004

Pulver Återigen har jag försummat utmaningen #kaffeochkulturvärlden. April månads land är Danmark och jag borde verkligen ha rotat fram något spännande och läst på danska. Nu blev det istället en dansk deckare, Pulver av Sara Blædel från 2004. Den kom på svenska 2006 på Norstedts. Jag tänkte att jag skulle lyssna på den på danska, men den koncentrationen hade jag helt enkelt inte. Helena af Sandberg har läst in boken, som finns på Storytel.

Louise Rick är polis vid Köpenhamnspolisen och står inför ett jobbigt fall när en ung kvinna och en kvällstidningsjournalist blir mördade samma helg. Hennes bästa vän Camilla Lind är kvällstidningsjournalist och blir självfallet mycket berörd av att en kollega blivit mördad. De båda vännerna är inblandade på olika sätt i mordhistorierna och när ytterligare en journalist bir mördat trappas det hela upp.

Jag läste den här deckaren för att läsa något lättsmält från Danmark och jag fick det jag sökte. Det var dock inte mer än så. Jag är inte särskilt nyfiken på att läsa mer om Louise Rick och Camilla Lind. Tyvärr. Den har marknadsförts som någon slags livsstilsdeckare och förstår inte alls var det är. Den kanske var före sin tid, vad vet jag. Nu finns det många deckare av det här slaget, med en stor tyngdpunkt på de inblandades privatliv, men med skillnaden att de är så mycket bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.