Påsk och vår i Paris – aprilsummering 2023

Familjen i Paris

April var en trevlig månad med en fin påskhelg där vi hade många gäster och mamma och pappa boendes här. Sedan åkte vi till Paris en långhelg i slutet av påsklovet. Parisresan har jag skrivit om i flera inlägg och det var fint och fantastiskt, även om det regnade mycket. Hela påsklovet gav mycket energi och glädje och det märks att hela familjen mådde bra av det.

April har både bjudit på 20 grader och snöstorm så det är väl som det ska vara – aprilväder. Vi är tacksamma över att snön nu är borta och att våra solpaneler kan göra sitt jobb (snö på solpaneler är annars ingen bra kombo). Jag hoppas på varmare väder för jag är rätt trött på att vinter i mitten på april följdes av rått marsväder som ska sträcka sig långt in i maj.

Min läsning

Jag har stannat upp lite i läsningen för att jag har fått tag på några böcker jag är rätt oinspirerad av att läsa. Har tagit tag i lite annat utanför EU-läsningen, för den går så bra ändå så jag måste inte stressa. Jag har kommit igång med att lyssna på ljudböcker igen. Ibland kommer jag ur det och gör en massa annat istället när jag reser, men nu kommer jag nog att läsa (lyssna på) mer.

Läsa jorden runt: EU-läsningen tuffar på och det blev fem nya länder lästa i april. Ett land var inte EU-land, men likväl en bra bok.

  • Kroatien
  • Luxemburg
  • Albanien
  • Ungern
  • Lettland

EU-länder: Jag ska läsa från alla EU-länder under Sveriges ordförandeskap och som ni kan se ovan så kan jag pricka av fyra länder; Kroatien, Luxemburg, Ungern och Lettland. Då är 19 av27 länder avklarade, med två månader kvar.

Bokcirkel: Till nästa gång blir det också två böcker där det är frivilligt att läsa båda. Fri av Lea Ypi, som jag läst och snart ska recensera och Adjö Cowboy av Olja Savičević. Lea Ypi är från Albanien och Olja Savičević från Kroatien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.