Recension: Bruin, Moa de; Vera Svansons dagbok för vloggstjärnor och lifehackberoende; 2021

Vera Svansons dagbok för vloggstjärnor och lifehackberoendeJag och Hugo läser Vera Svanson tillsammans. Den andra boken i serien är Vera Svansons dagbok för vloggstjärnor och lifehackberoende och eftersom den första boken var så rolig, försökte vi oss även på bok nummer två. Vera Svanson är skriven av Moa de Bruin och ges ut på Rabén och Sjögren.

Vera går i femman och älskar teater. I den här boken är skolans aula rivningshotad och Veras moster Bibban ska öva på att bli polis genom att rädda den. Samtidigt är Vera kär i sin granne Hugo, men en ny tjej, Salma, verkar stå i vägen för hennes lycka. Salma och Hugo umgås mycket flitigt. Veras familj är lika galna som vanligt. Pappan ska renovera köket, men blir aldrig klar, mamman ska lära sig att yoga, men hatar det och Svante slår faktiskt igenom som youtuber. Lillasyster Olivia är upptagen med sin katt.

Det är fart och humor i böckerna om Vera Svansson och i den här kommer det in lite kärlek, vilket hade uppskattats av Hanna 11, men som inte riktigt gick hem hos Hugo 11. Nu läser vi ändå vidare bok nummer tre för i det stora hela är böckerna roliga och har många dråpligas vändningar. Dessutom är det någon form av mysterium som måste lösas (kanske helst inte med hjälp av Bibban) och i den här är det rivningen av aulan som kom till följd av ett mystiskt klotter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.