Nya böcker och en läsplatta!

Sommarböcker och en läsplatta

Adlibris hade varit så vänlig att skicka massor som jag önskade mig så att jag hade det när jag kom hem. Tänka sig! Nu har jag alltså blivit med läsplatta. Kände att det var dags nu. Jag hoppas att det går att läsa annat än adlibrisböcker i den, som jag har förstått att det ska göra. Låneböcker och recex hade jag tänkt att främst använda den till, men så handlar jag i princip alla mina böcker på adlibris, så en och annan köpebok blir det säkert också.

Jag blev oerhört sugen på Men explain things to me av Rebecca Solnit när jag läste detta av Jessica Valenti. Jag har inte känt till begreppet mansplaining så länge, men det sätter verkligen ord på ett vanligt fenomen. Vanligt förekommande i kommentarsfälten på den här bloggen (när jag skriver om annat än böcker eller om Valerie Solanas bok).

När jag ändå var inne på Valenti beställde jag hennes senaste Why have kids?

Katalanska Care Santos kommer till bokmässan och De gömda rummen fanns på Adlibris pocketrea så jag slog till. Där fanns även Melina Marchettas Francesca och eftersom jag älskade Jellicoe Road kände jag att jag ville testa den också. Alain Mabanckou kommer från Kongo-Brazzaville och jag tänkte han kunde vara en enkel väg till det landet. Dessutom behöver jag komma över min manströskel i bokvärlden. Maria Svelands Hatet var utfyllnad. Den ska väl läsas antar jag.

Någon som läst något av ovanstående? Vad ska jag börja med?

2 kommentarer

  1. Jag gillade Mabanckous bok jättemycket! Solnit låter intressant, tack för tipset

    1. Vad kul! Då ska jag läsa den snart. Solnit började jag på i morse. Det är en tunnelbanebok. Bra att det har skrivits en bok på temat tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.