#bookaday 23:e juni – Tvingades läsa i skolan

Bookaday

Dagens utmaning i #bookaday är Made me read at school.

Det går anEgentligen tvingades jag inte läst just den boken, men när vi på gymnasiet skulle välja en bok skriven på 1800-talet så valde jag Det går an av Carl Jonas Love Almqvist. Jag kände till det feministiska temat och hade en gång sett den som tv-pjäs. Jag hade ingen aning om hur lång eller kort den var. När min lärare hämtade ett ex till mig och alla mina klasskompisar fick se den tunna boken ville alla läsa den. Lärare fick hämta en klassuppsättning.

Idag ingår Det går an i Feministbibliotekets litteraturkanon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.