Nu firar vi halloween och pyntar vårt hem!

Halloween 2022

Ja ni vet vi det här laget, jag älskar pynt. Även om halloween är en högtid som är koncentrerad runt ett datum, har vi bestämt att vi fyller två veckor av lite lagom med halloweendekorationer hemma. Det är roligt att fira något mitt i den tröstlösa hösten som bara leder oss mot mer och mer mörker. I år drabbades vi av ett litet missöde, då hela halloweenlådan på vinden hade möglat (tack och lov inte på grund av fukt på vinden, utan för att en ”snö”glob hade gått sönder och läckt vätska).

Barnen på bilden är utklädda för firande i skolan och Selma är som synes häxa. Hugo är utklädd till Technoblade, en Minecraft-youtuber som tragiskt gick bort i juli, endast 23 år gammal. Jag tyckte att det var fint att han ville hedra killen med att se ut som hans avatar. Så här ser han ut om ni vill se originalet. 

Nu är många inredningstips alltid så ”stilrena” och tipsar om hur man kan pynta utan att det egentligen störa din i övrigt så diskreta inredning. Av mig får du tips på hur du pyntar ditt hem så att det syns, med grälla färger och kitschiga saker köpt i billiga affärer. Håll till godo!

Halloween 2022

Jag sa förra året att pricken över i:et skulle vara en svart duk. Det är både ovanligt och dyrt så jag köpte ett svart lakan i bomull som ska få tjäna som middagsduk under några dagar i oktober/november varje år. Visst blev det fint? Den svarta ljusstaken från Guldkroken som jag fick av mamma i somras, passade bra med orange ljus i. Pumpa-ljuslyktan är från Flying Tiger.

Halloween 2022

Vår fina bokhylla i vardagsrummet piffades upp med en fladdermusslinga i odiskret lila samt två små spöken jag föll för på en marknad runt 1990.

Halloween 2022

I fredags kompletterades bokhyllan med detta fantastiska (men tyvärr enögda) spöke från Guldkroken. Ett fynd från Tradera, som jag inte kunde motstå.

Halloween 2022

Jag och sonen kunde inte motstå den här slingan av glada spöken i en partybutik i Nacka Forum. Den fick följa med hem och dotterns blev lika glad som vi trott.

Halloween 2022

Ingen högtid utan barntillverkat pynt! Här en slinga med pärlplattor som nästan kostade mig mina fingrar. Men det blev fint när det var klart och alla barn och även mamman har bidragit (mamman med att göra klart det som något barn tröttnade på samt att sätta ihop allt, vilket var det som nästan kostade fingrarna).

Halloween 2022

Nu handlar ju halloween egentligen mest om att pynta utomhus, och där har vi mycket kvar att lära. Jag lyckades dock karva en godkänd pumpa i år och den gamla (numer mögliga) bus-eller-godis-hinken fick göra den sällskap (för man kan ju inte ha godis i den längre) och vi köpte en fin dödskallekrans på Flying Tiger.

Halloween 2022

På jobbet var det också halloweenfint! Lufarna (jag sitter på samma kontor som Liberala ungdomsförbundet) hade fixat fina pumpor med demokratitema. Jag tror att det stora hålet ska vara Ukraina och den fina blomman kommer från Hongkongs flagga.

2 kommentarer

 1. mysigt

   • Hanna1 november, 2022 kl. 09:13
    Författare
   • Svara

   Man gör så gott man kan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.