Recension: Novellix (red); Fyra kärleksnoveller II; 2020

Fyra noveller om kärlek IIFörra året gav Novellix ut en novellsamling med fyra kärleksnoveller lagom till Alla hjärtans dag. Samma sak gjorde de i år och nu är det fyra nya noveller av fyra andra författare som får vara med i asken. Jag hade tänkt läsa dem direkt och recensera dem den 14:e februari, men annat kom emellan.

De fyra novellerna i samlingen:

Jag läste böckerna i den ordning som de är listade ovan och Sally Rooneys novell knockade mig direkt. Lite roligt eftersom jag hittills inte klarat av att läsa ur hennes Samtal med vänner. Mr Högavlönad är omöjlig kärlek i modern tappning som är riktigt, riktigt bra.

Raymond Carvers Vad vi pratar om när vi pratar om kärlek var jag inte alls lika imponerad av. Den handlade om en gäng vänner som pratar om kärleken. Men vad pratar de egentligen om? Inte så intressant novell, även om temat lät lite spännande.

Suzanne Brøgger är en intressant författare som jag läst mycket av. Det skulle vara förbjudet att finna sig handlar om en mogen kvinnas syn på kärlek och sex. Det kändes mycket Kerstin Thorvall över den och det  i positiv mening. Känns för övrigt mycket Brøggerskt också över det, ska tilläggas.

Slutligen läste jag Annie Proloux Brokeback Mountain som ligger till grund för filmen med samma namn. Jag har sett filmen om de två killarna på den amerikanska landsbygden som faller för varandra och tyckte att det skulle vara intressant att läsa bokversionen. Den var dock exakt samma som filmen, bra med andra ord.

Det var en fin samling noveller. Jag tyckte om mixen mellan gammalt och nytt, landsbygd och storstad. Bäst var helt klart Sally Rooney. Det var också spännande att få läsa Brøgger igen och en novell jag inte läst förut. Novellix levererar som alltid!

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.