Nostalgi med Kulturkollo

Kulturkollo har nostalgitema den här veckan och har en trevlig utmaning. Det känns rätt att skriva lite om det idag. Jag har under dagen varit sjukt provocerad av att sossarna fläskar på med mer pengar till medelklassen barnfamiljer. Sedan har jag har fortfarande inte hämtat mig från förra veckans hemskheter. Då passar det rätt bra att blogga om något så roligt om nostalgi! Alltid roligt att dra mig till minnes min barndom på åttiotalet och början på nittiotalet.

Jag har varit på bokcirkel ikväll, men det skriver jag om imorgon. Jag har inte tillräckligt med energi för att återge vårt fantastiskt givande samtal om boken Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Kulturkollos enkät om nostalgi

Dina tre bästa låtar att gråta ut till efter att det tagit slut med pojk/flickvännen?

Didn’t we almost have ut all – Whitney Houston, gråter varje gång.

Say you say me – Lionel Riche, får rysningar och flyttas tillbaka till mellanstadiediscot.

Snart tystnar musiken – Thomas Ledin, kanske otippad, men har många jobbiga minnen förknippad med den.

Första egna inhandlade skivan (SP/LP/CD/whatever men kom inte dragande med spotifylistor, va?)

Kim Appleby

Det måste varit Kim Appleby.

Tidstypiska modeplagget/modedetaljen du verkligen minns att du hade och var stolt och glad över

Hängslen var en riktig hit på mellanstadiet. Jag hade några med signalflaggor på. Annars var det stentvättade jeans med läderflikar i sidan. Detta tyckte min mamma inte att vi hade råd med, men hon såg chansen att förlänga användningstiden och sydde in läderflikar i urvuxna jeans. Detta obehandlade läder tålde dock inte vatten så bra och blev efter ett tag lite stela. Men vid den tiden hade det nog hunnit bli omodernt igen.

Den första ”riktiga” boken du läste själv (bestäm själv vad som är ”riktig”, om det innebär mer text eller svårare meningar, men alltså boken du kände att du verkligen var stolt över att ha klarat av)

Jag vet inte vad den hette, men jag minns att det fanns en bok som var skriven med mycket text men med stora bokstäver. Den läste jag först. Sen gick jag över till lika avancerad fast med små bokstäver.

Favoritdoft schampo/deo

Date

Date! Och min favorit var Felicia. Av de ovan hade jag tre, förutom Felicia också Mikaela och Susan.

Godnattsagan som lästes tusen gånger

Det var nog Tre lurviga nallar som jag själv minns. Min mamma menar dock är det är Djuren på Lilleby gård.

Bokserien du läst om och om igen

Jag kan inte minnas att jag hade någon sådan serie. Jag läste alla Kitty jag kom över och jag läste Godnatt Mister Tom säkert en gång om året.

Det här godiset minns jag!

Jenka och Shake. Som jag tuggade dessa tuggummi! Ett tidigare minne är Toy. Inte för att jag tuggade Toy, utan för att många av mina kompisar kallade tuggummi för Toy för att de väl för oss var först/enda på marknaden.

TV-serien du fortfarande vill se om

Matador! Har sett den massor av gånger och vill gärna se den snart igen.

Det här är den godaste GB-glassen genom tiderna

Lollipop

Det är och förblir Tip top. När den kom tillbaka blev jag oerhört lycklig. Men Lollipop som bara fanns en säsong har jag saknat sedan dess.

Filmen ”alla” såg och vad du tyckte om den

Dirty Dancing! Och jag älskade den. Såklart.

Färger på badrummets inredning där hemma när du var barn?

Jag har för mig att de var storblommiga i brun-grå nyanser på övervåningen och på nedervåningen vida med ett brunt rutmönster. Jag tror, men är inte säker, att tapeterna där nere finns kvar. Där uppe försvann de medan jag bodde hemma.

Hanna under skoltiden

Lite fotonostalgi!

3 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Underbara foton!
  Och Matador – jag har tänkt så länge, så länge att jag ska se om den. En av få (jag är usel på tv-serier) serier jag faktiskt sett alla avsnitt av och älskat.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna29 augusti, 2018 kl. 01:00
    Författare
   • Svara

   Visst är den underbar! När jag var mammaledig första gången köpte jag den som följetong med Aftonbladet så jag har alla avsnitt på DVD:n. Snart dags att se om!

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
  • Anna31 augusti, 2018 kl. 08:43
  • Svara

  Så kul att läsa ditt inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.