Nordens bästa TV-serie?

Gammal TV

Lyran frågar oss vilken som är Nordens bästa TV-serie. Ni som känner mig och som läst bloggen noga vet vad jag kommer att svara. Matador såklart! Berättelsen om några familjer i en dansk småstad från 1929-1947 är helt fantastisk. Min favoritförfattare Lise Nørgaard har skrivit manus.

Jag frågade maken vilken som är den roligaste scenen i serien och han svarade när Misse berättar att hennes make är död och alla andra tror att hon syftar på Hitler och ber henne fira med dem.

Min favoritscen är när Missens mamma Fru Möghe, fyller 100 och någon ser en teckning på henne på ryggen på en soldat efter ett krig. Någon klok i sällskapet räknar ut att hon då måste varit sexton år och att det verkar lite märkligt att sitta på någons axlar när man är så gammal. Hon fyller såklart inte 100, hon fyller 90.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Matador såg jag aldrig, men alla pratade om den 🙂

   • Hanna5 februari, 2017 kl. 11:44
    Författare
   • Svara

   Det är aldrig försent 🙂

 2. Såg aldrig serien, har förstått att jag därmed missade nåt bra. Men när sändes den egentligen? Misstänker att det var när ungarna var små och tiden gick åt till annat än tv.

   • Hanna5 februari, 2017 kl. 11:46
    Författare
   • Svara

   Den gick i Danmark 78-82 och borde väl ha sänts i Sverige ungefär samtidigt. Sedan har den repriserats otaliga gånger. Jag minns att den gick runt 1990, men att jag då inte såg den. Har sett den senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.