Noblelpriset i litteratur går till Mario Vargas Llosa

Det blev inte Joyce Caol Oates eller Margaret Attwood som fick nobelpriset i litteratur i år. Det blev inte en kvinnlig feminist över huvud taget. Man kan dock inte, som feministiskt bokbloggare, kräva att det bara ska vara kvinnor eller feminister som får priset, även om vi hoppas på det varje år. Jag tycker personligen att valet av pristagare är intressant och jag ser fram emot spännande läsning framöver, för vid sidan av min passion för feministisk och kvinnohistorisk litteratur, finns en strävan efter att läsa samtliga nobelpristagare.

Jag har inte läst Vargas Llosa, men jag ser som sagt fram emot det. En särskilt rolig sak, tycker jag är att han är politisk och dessutom liberal. Jag hoppas att Joyce Caol Oats någon gång får nobelpriset, men just nu glädjer jag mig åt att årets pristagare verkar bjuda in till fantastisk läsning!

Läs om nobelpristagaren Mario Vargas Llosa:
Aftonbladet
Dagens Nyheter
Expressen
Göteborg-Posten
Svenska Dagbladet
Sydsvenska Dagbladet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.