Mendel-Hartvig, Åsa & Röstlund, Caroline; Tesslas mamma vill inte!; 2010

Tesslas mamma vill inteOlika förlag är ett fantastiskt barnboksförlag som ger ut böcker där barnet och inte könet står i centrum. Deras filosofi är Olika barn – lika värde. I boken Tesslas mamma vill inte! får vi följa lilla Tessla, som varken är han eller hon, och hennes lek med sin mamma som vägrar att gå hem, äta och borsta tänderna. Här är rollerna ombytta och det är barnet som får hitta på lekar för att övertala mamma att göra det som är nödvändigt.  Bokens syfte är att få fram det lekfulla i vargdagen och hur man med lek, istället för gräl, får barnet att gör det de inte vill. En mycket humoristisk och rolig bok för små barn och lite extra kul är det att det är mamman som får vara busig. Mammor brukar mer vara den bullbakande och omhändertagande i barnlitteraturen så detta är en trevlig kontrast till det.

Läs också:
Mamma freakar!, pressmeddelande från förlaget.

6 pingar

  1. […] Min recension av boken kan du läsa här. […]

  2. […] bok till min son Hugo från min vän Birgitta med familj. Boken heter Tesslas mamma vill inte och jag har recenserat den här. På baksidan av boken står det: ”En mycket humoristisk och rolig bok för små barn och […]

  3. […] jag inte visste att jag längtade efter är här! Efter Tesslas mamma vill inte, kommer nu Tesslas pappa vill inte. När jag såg omslaget var min spontana reaktion att det är […]

  4. […] bland olika titlar och jag lovar att du kommer att hitta något för alla åldrar. Varför inte Tesslas mamma vill inte som har ett citat av mig på […]

  5. […] läste Lyrans egna trio och jag läser också om Tesslas mamma för Hugo och tycker att mamman i Pianolärarinnan är srkämmande egoistisk, men för att inte […]

  6. […] den andra inte får. Den är helt underbar! Hon har även skrivit böckerna om Tessla och hennes mamma och pappa som inte vill. De är också otrolgit rba och pedagogiska för små […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.