Nobelpristagare på 90-talet

Jag är en person som gärna inte bara läser för läsandets skull, utan gärna har ett syfte med varje bok. Om jag inte har det blir det nästan alltid en deckare. Det vanligaste syftet med min läsning är att recensera böcker här – såklart. Sedan vill jag läsa alla nobelpristagare samt göra som Elin och läsa en bok från varje land i världen. För att få lite skjuts på nobelpristagarprojektet tänkte jag varje år i samband med Nobeldagen, publicera ett inlägg om att jag har läst alla nobelpristagare sedan 19xx (och här lägger jag på ett decennium varje år). Årets nobelpristagare har jag redan läst (första gången det händer!) och förra året hade jag klämt alla på 2000-talet (läs om det på min förra blogg och här). Då är det dags för 90-talet. Jag trodde i min enfald att det inte var så många kvar, men så gick jag igenom listan häromdagen och insåg att jag hade missbedömt situationen. Jag behöver därför hjälp med tips om böcker av nobelpristagare jag inte läst. Här är listan:

1999 Günter Grass, Tyskland
1998 José Saramago, Portugal – läser just nu Blindheten
1997 Dario Fo, Italien
1996 Wislawa Szymborska, Polen
1995 Seamus Heaney, Irland
1994 Kenzaburo Oe, Japan
1993 Toni Morrison, USA
1992 Derek Walcott, St. Lucia
1991 Nadine Gordimer, Sydafrika
1990 Octavio Paz, Mexiko

De överstrukna har jag alltså läst. Vad finns de av de andra man bör läsa? Kom med tips!

2 kommentarer

    • Maria B25 oktober, 2011 kl. 06:23
    • Svara

    Åååå, jag kan inte ge tips men vill ändå säga att jag är SÅ imponerad över hur mycket du läser! Din glöd inspirerar. Kram

    1. Tack Maria! Mammaledigheten tillåter mycket läsning (för Hugo är ett ganska lättsköt barn skulle jag tro, jag vet ju inte eftersom jag inte har något att jämföra med). Känner att jag klarar av att liksom ”plugg”läsa. Men en lättsmält halvdålig deckare finns ändå alltid med i bilden ;o) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.