En powerwalk på Landsort med Ilaria Tuti i lurarna

Powerwalk på Landsort maj 2022

I en tid då återhämtning behövs, behövs även träning för mig. Jag bestämde mig för en powerwalk. Landsort är en långsmal ö med en väg och det är tre kilometer att gå från oss som bor på södra ön, till Norrhamn på norra ön. Perfekt för löpträning och powerwalk. Orkar man inte 6 km går det ju att vända tidigare (men då riskerar man att andra personer i samma ärende märker att du ”fuskat” och pikar dig för det).

Jag utrustade mig med Ilaria Tutis senaste bok på svenska, Askans dotter, och till en början lite väl lite kläder på mig (det blåser rätt kalla vindar här just nu) och fick ett underbart träningspass. Det som drabbar mig varje gång jag går här, är att jag måste dokumentera allt. Detta trots att jag går den här sträckan flera gånger varje år. Jag tänkte att jag vill visa hela världen vilken fantastisk ö Landsort är.

Efter varje powerwalk över ön tänker jag att det är ju onödigt att lägga upp samma bilder år efter år och att jag borde tröttna på att fota allt det vackra jag ser. Sen tänker jag att vem har jag blivit om jag inte längre kan se det underbara i vårens skira grönska och havets vilda vågor? Därför tänkte jag dela med mig av bilderna i det här inlägget. Jag började fota efter byn (vid pestkyrkogården) och slutade strax efter vändningen i Norrhamn.

Askans dotter var ett fint sällskap och Thomas Hanzons inläsning är mycket bra. Det ligger något mystiskt över hans röst och det passar mycket bra ihop med Ilaria Tutis lite mystiska deckare. Har du inte läst dem än, så gör det! De utspelar sig i norra Italien och huvudpersoner är en oerhört intelligent och briljant polis som kämpar mot alzheimer och hennes kollega som också är mycket speciell, men även han en mycket bra polis.

Min powerwalk i bilder

. Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Powerwalk på Landsort maj 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.