Recension: Molin, Sara; Som en öppen bok; 2020

Som en öppen bokMin första ljudbok 2021 var Sara Molins Som en öppen bok. Molins julbok En oönskad julklapp, var den bästa romantiska julboken jag läste i december så jag tänkte att jag skulle prova hennes första bok också. Har dessutom fått Som en öppen bok rekommenderad av folk vars boksmak jag verkligen litar på. Boken är utgiven på Norstedts.

Clara sitter på en otroligt förnedrande middag med sitt ex som vill ge henne ”feedback” på varför det tagit slut. Då ser hon Jonathan, killen hon var så kär i när hon gick på gymnasiet. Han kommer fram och byter nummer och allt annat är glömt. Samtidigt som Clara börja träffa Jonathan har hennes hopplösa syster börjat dejta en kille, som inte alls matchar hennes personlighet. Snarare är han lik Clara och Clara kan inte sluta tänka på honom. Man kan verkligen inte stöta på ens systers pojkvän och dessutom har hon ju Jonathan. Eller har hon det?

Utöver kärlekshistorien är Clara lärare och fajtas med curlande föräldrar, en rektor som bara vill vara föräldrarna till lags samt kollegor som förfasas av att Cara läser skärplitteratur. Hon blir så trött på allt att hon fejkar en sjukskrivning, vilket inte alls är hennes stil.

Som en öppen bok är en bra feelgood med mer budskap är bara kärlek. Jag tyckte om att läsa om lärarhistorien och eftersom jag vet att lärare har tyckt om boken, så antar jag att de känner igen sig. Skrämmande i så fall! Clara ska inte bara hitta en man, hon ska hitta sig själv också. Dessutom får hon inte svika sin syster. Det är tillräckligt med bra ingredienser för en feelgood med substans, säger jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.