Recension: Molin, Sara; En oönskad julklapp; 2020

En oönskad julklappEn oönskad julklapp var en bok jag fått rekommenderad från flera pålitliga håll och en av de julromaner jag såg mest fram emot. Sara Molin har jag inte läst förut, så det blev en ny bekantskap. I den här boken är det jul i Sverige som står på agendan och en ofrivillig sådan.

Diana kommer hem till Sverige efter att ha jobbat utomlands i flera år för en frivillighetsorganisation. Hon jobbar i Östafrika och senast kommer hon från Kenya. Under julhelgen ska hon umgås med sin mamma och jobba på ett sjukhus i Stockholm. Moderns och Dianas relation är sedan ett par år frostig och det har med Dianas pappa att göra och att modern undanhållit sanningen. En dag kommer modern hem och berättar att hon sett pappan på stan med en dotter. Diana har alltså en halvsyster.

När Diana söker efter sin halvsyster, som hon bara ämna stalka lite, råkar hon rädda hennes son och ofrivilligt bli vän med. Samtidigt får hon två vänner på sjukhuset samt blir lite ofrivilligt förtjust i en läkare. Allt är bäddat för en mysig julroman. Det är stuns i romanen och det handlar inte bara om romantisk kärlek. Det är ett komplicerat förhållande till sin mamma, ett flyktbeteende och ett sökande efter ett större sammanhang,

Jag ger En oönskad julklapp tummen upp. Det är precis det här jag söker i en lättsam julroman eller feelgood generellt. Det ska inte bara bara en jakt på kärleken, utan också något mer som känns meningsfullt. Det gör En oönskad julklapp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.