Recension: Molin, Sara mfl; En snöängel till jul; 2023

En snöängel till julEn snöängel till jul är en julbok skriven tillsammans av Birgitta Gunnarson, Johanna Johansson och Sara Molin och är ny för i år på Norstedts. Eftersom Sara Molin är en feelgoodfavorit valde jag att läsa boken, trots att det inte var romantisk kärlek som var i centrum. Jag var egentligen ute efter något mer romantiskt, men vet att det kan bli bra ändå.

Tre helt olika personer som av olika anledningar inte ser så mycket fram emot julen. Margit är änka utan barn och hennes systerdotter meddelar att hon och familjen ska åka till Kanarieöarna över jul. Aida kommer från Bosnien och har alltid älskat julen, tvärtemot sin familj. Detta år är hon singel och ensamstående mamma. Milo är sladdbarnet som är ensam kvar i hemmet. Föräldrarna verkar inte gilla varandra och Milo vantrivs alltmer hemma.

Aida får för sig att skapa ett julfirande för ensamma, mest för att slippa juljouren på jobbet. Margit letar efter hjälp att sätta upp julstjärnor på Facebook och Milos mamma tussar ihop Margit och Milo. När Margit även hittar Aida kommer de tre att tillsammans försöka fixa julfirandet. Oväntade vänskapsband knyts och olyckor binder dem tätare samman. Fler än de tror är ensamma på jul och kommer till deras undsättning när projektet känns övermäktigt.

En snöängel till jul är en riktig pärla och här finns mycket att skratta åt och mysa med. Jag tyckte särskilt om Margit och hennes relation till sin enda levande vän, Kerstin. En vän hon inte uppskattar så mycket, men hon inser ändå att hon inte är i en position att var kräsen. Ett samband mellan Aida och Milo som kommer fram, är kanske lite i överkant, men annars är för mycket av det goda bara bra. I alla fall i den här romanen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.